Links

Zomaar je huis uitgezet worden

Het komt niet vaak voor, maar soms krijg je ineens te horen dat jij je huis uitmoet. Vreselijk nieuws natuurlijk! Dit overkwam ook Marlies. Ze studeert in Utrecht en zat als onderhuurder in een woning.

Marlies woonde samen met 2 anderen, een jongen en een meisje, in een appartement. De jongen was de huurder van het appartement en onderverhuurde het weer aan haar en het andere meisje. Dat ging al twee jaar prima, totdat het andere meisje een betere, grotere en mooiere kamer had gevonden en ging verhuizen. De huurder moest dus opzoek naar een nieuwe onderhuurder. Echter, kwam hij erachter dat hij niet twee, maar dat hij maar één persoon mag laten onderhuren. Marlies zou dus opdraaien voor de complete huur van beide kamers. Dat was haar echt te veel en dus was ze noodgedwongen om in een maandje iets anders te vinden.

Dus ken jij mensen die hun huis, of kamers willen onderhuren? Of gaan jouw kinderen studeren en zijn ze juist op zoek naar woonruimte? Ga dan eerst de regels goed na over hoeveel huurders op een adres mogen wonen en aan hoeveel er kan worden onderverhuurd. Zo voorkom je dat ze zomaar op straat komen te staan!

Gelukkig heeft Marlies een nieuw huis gevonden. “Wel iets verder weg van het centrum, maar de kamer is wel veel groter!”Zegt Marlies. Ze bekijkt het maar de positieve kant. “Nu heb ik weer reden voor een feestje. De verhuiskaartjes met uitnodiging voor mijn housewarming heb ik al verstuurd.”

wenskaart 1 (3)


U kunt niet meer reageren.