Links

Wat kost een verhuizing?

Waar ga je op besparen om de kosten te drukken? Of wil je gewoon een zorgeloze verhuizing en besteed je liever iets meer ? De uitgaven aan een verhuizing zijn variabele en je kan zelf bepalen hoe duur jouw verhuizing wordt. 

Als je zelf verhuist ben je logischerwijs het goedkoopste uit. De grootste kostenposten zijn de huur van een verhuiswagen en de verhuisdozen.
De huur van een verhuiswagen gaat ongeveer 150 euro per dag kosten exclusief brandstof ( als u een grote afstand moet afleggen komt hier misschien ook nog een kilometertoeslag bij ).
Een verhuisdoos is te verkrijgen vanaf ongeveer 80 cent per stuk, verder moet er nog tape en andere toebehoren worden aangeschaft. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die u verhuist kost dit ongeveer 50 tot 150 euro.

De kosten voor een verhuisbedrijf is een beetje afhankelijk voor de afstand van de verhuizing en de geschatte tijd die de verhuizers nodig hebben. Voor de eerste verhuizer wordt meestal een bedrag van rond de 70 euro per uur gevraagd. De verhuizers daarna zijn goedkoper met een gemiddelde uur prijs van ongeveer 30 euro. Extra verhuizer inschakelen is niet per se duurder. Doordat het uurloon van de tweede en daar op volgende verhuizer lager is wordt het goedkoper wanneer er bijvoorbeeld twee extra verhuizers worden ingeschakeld.
Vaak zijn de eerste kilometers vrij van toeslag. Bij regionale verhuizer zullen de vrije-kilometers lager zijn dan bij een nationale verhuizer. Verhuisbedrijven vragen gemiddeld 50 cent tot een euro per kilometer aan toeslag.
De offerte van het verhuisbedrijf ( afhankelijk van de bovengenoemde factoren ) zal tussen de 1000 en 2000 euro liggen.

Indien je de verhuiswagen voor je huis wilt in/uit-laden moet er soms een ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente. Afhankelijk van de gemeente kost dit 20 tot 50 euro.
Verder zal je aan verschillende voorzieningen in de gemeente nog inschrijfgeld moeten betalen.

Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe duur jij de verhuizing maakt.

Vergeet niet na de verhuizing je adreswijziging door te geven aan alle bedrijven waar u post van krijgt. Dit is meestal gemakkelijk te wijzigen op het internet.
En laat ook familie en vrienden weten dat u bent verhuisd. Kies uit één van de vele designs op verhuiskaartenmaken.com of maak zelf een kaartje.

verhuiskaart11 verhuiskaart12

 


U kunt niet meer reageren.