Links

Verhuizen met kinderen

Verhuizen is een hele onderneming. Vooral als je met kinderen gaat verhuizen. Zij moeten de vertrouwde omgeving verlaten en gaan naar een nieuwe straat met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Hoe maak jij het als ouder het makkelijk en fijn voor je kind wanneer jullie van plan zijn te gaan verhuizen?

Voorbereiden – Bereid je kind voor op wat komen gaat. Vertel hem naar wat voor soort huis jullie gaan en hoe de omgeving eruit ziet. Misschien is je kind wel gehecht geraakt aan het speeltuintje bij jullie om de hoek. Loop met je kind door de je oude buurt en laat hem afscheid nemen van de omgeving. Zodra jullie verhuisd zijn, ga dan met het gezin op ontdekkingstocht door jullie nieuwe buurt.

Betrek je kind bij de verhuizing – Wanneer je druk bezig bent met de verhuizing en je alles aan het regelen bent, kun je overspannen overkomen. Zo van: ‘Oh, dat moet nog gedaan worden.’, ‘Ik moet die vrouw nog bellen.’, ‘Oh nee, ik vergeet dat te kopen!’ etc. Je kind snapt tijdens deze periode niets van al de drukte. Het is daarom goed als je je kind bij de verhuizing betrekt. Zo is het minder eng en minder spannend voor hem. Laat hem bijvoorbeeld iets nieuws uitzoeken voor in zijn nieuwe kamer of pak samen zijn spulletjes in.

Enkele tips

  • Laat je kind de verf of het behang uitkiezen.
  • Houd je kinderen blij. Beloon ze af en toe met wat lekkers.
  • Maak foto’s van het oude huis zodat je kind deze nog terug kan kijken.

 

Maak zelf de leukste verhuiskaarten – Ga naar kaartopmaat.nl/verhuiskaarten en maak de leukste en origineelste verhuiskaartjes. Er is een bestaande collectie waar je uit kunt kiezen. Klik daarvoor hier. Maar je kunt ook naar een collectie van de trouwkaarten gaan en de tekst en foto’s  op een kaartje veranderen en er een verhuiskaart van maken. Dit kan in een trendy hout stijl, een moderne stijl of een gezellige stijl. Bekijk de kaartjes hieronder ter inspiratie.

 

ScreenHunter_126 Sep. 17 10.14


U kunt niet meer reageren.