Links

Verhuizen met je viervoeter

Stel je hebt het perfecte huis gekocht voor de toekomst met jouw partner en kinderen. De verhuizing staat binnenkort te gebeuren en dat brengt een hoop geregel met zich mee. Verhuiswagens regelen, alles zorgvuldig inpakken, het post adres op tijd veranderen bij verschillende instanties, het nieuwe huis moet klaar zijn voor de verhuizing. Allerlei factoren die stress kunnen veroorzaken maar dan is daar die trouwe viervoeter die je altijd opvrolijkt en een momentje van rust geeft. ‘Het komt allemaal goed’ lijken zijn ogen te zeggen. Dit beestje verdient dan ook wat extra aandacht tijdens de verhuizing. Niet alleen voor jou is het aanpassen maar zeker ook voor je hond. Hier volgen enkele tips om de verhuizing ook voor je trouwe vriend soepel te laten verlopen.

Tijdens de verhuizing
Op de dag van de verhuizing moet er veel gebeuren in korte tijd. Familie en vrienden zijn opgetrommeld om te helpen met verhuizen en iedereen loopt constant naar binnen en naar buiten. In deze drukte loopt je hond hen waarschijnlijk voor de voeten en raakt hij zelf ook onrustig. Dit is niet prettig en tevens gevaarlijk voor je hond. Twee oplossingen zijn bijvoorbeeld een aparte kamer voor de hond afgesloten te houden met zijn eigen mand en wat speeltjes bij hem. Of je kunt je hond die dag bij iemand anders brengen die op hem kan passen.

Nieuwe omgeving verkennen
Eenmaal verhuisd is het een kwestie van de nieuwe omgeving verkennen en vertrouwd raken met het nieuwe huis. Een voordeel van honden is dat zij zich meer hechten aan hun baasje dan aan hun huis. Dit betekent dat hij zich op zijn gemak zal voelen als je in de buurt bent ook al is het een nieuwe omgeving. Aan de andere kant is het ongemakkelijk voor hem als je er niet bent. Kijk hoe jouw hond reageert als je er niet bent door korte periodes afwezig te zijn, waarna je het kan verlengen tot hele dagen. Om je viervoeter wat op zijn gemak te stellen is het een aanrader om zijn mand en andere spulletjes zoals kleedjes en speeltjes mee te nemen zodat dat vertrouwd is. Des te sneller voelt het nieuwe huis vertrouwd. Daarbij zorgt het uitlaten en eten geven op de tijden zoals altijd werd gedaan voor een aanhoudende regelmaat.

Bij de eerste keer uitlaten in de nieuwe omgeving de hond altijd aangelijnd houden. Eventuele gevaren zoals druk verkeer of andere honden in de omgeving zijn vaak nog niet bekend. Je hond zal vaak willen pauzeren om zijn territorium te markeren en geuren van andere honden te bespeuren. Als laatste tip vergeet niet het adres te wijzigen op het identificatieplaatje van je hond of op zijn chip.

Zijn jij en je hond helemaal gesetteld en wil je vrienden en familie uitnodigen om een kijkje te komen nemen in jullie nieuwe huis? Vergeet dan niet een verhuiskaartje te sturen! Wil je een leuk persoonlijk kaartje ontwerpen? Upload je eigen foto op Kaartopmaat.nl/verhuiskaarten.

verhuisblog


U kunt niet meer reageren.