Links

Tips om je huis te verkopen

Helaas, de cijfers liegen er niet om: De huizenprijzen dalen en veel mensen denken er extra goed over na voordat ze de stap zetten om een huis te koop te zetten. Toch is het niet onmogelijk om je huis te verkopen. Lees hier wat tips om je huis een stuk sneller te verkopen.

Less is more
Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak als het gaat om de inrichting van het huis. De een houdt van veel kleuren, de ander van ouderwets en weer een ander wil het zo modern mogelijk. Probeer daarom de kleuren zo neutraal mogelijk te houden en de inrichting zo rustig mogelijk. Verf de muren wit of crèmekleurig, haal de uitpuilende boekenkasten leeg zodat ze er weer netjes uitzien, haal het speelgoed van de kinderen uit het zicht en maak het huis goed schoon. Zo kunnen de potentiële kopers zich beter inbeelden hoe zij het huis naar hun smaak in kunnen richten.

Geen afleiding
Zet de tv en de radio uit, laat de wasmachine maar een uurtje wachten en zorg dat de kinderen rustig zijn en eventueel niet thuis zijn. Zo kun je rustig praten met de kijkers en krijgen zij het idee dat je echt de tijd voor hen neemt. De kijkers moeten zich rustig en ontspannen voelen, omdat dit ook het gevoel is dat zij moeten krijgen als ze hier uiteindelijk wonen.

De juiste prijs
Vraag niet te veel geld, maar ook niet te weinig. Om te weten wat je huis waard is kun je drie makelaars uitnodigen om langs te komen. Zij geven je een schatting van de waarde. Pak het gemiddelde van de drie schattingen en je weet ongeveer de waarde. Vraag meer (ongeveer 3 tot 15%) dan je huis waard is, omdat geïnteresseerden zullen onderhandelen.

Internet
Zet je huis te koop op verschillende websites. Maak je gebruik van social media? Zet de advertentie dan op Facebook, Twitter of LinkedIn en vraag aan je vrienden of zij het willen delen. Je weet maar nooit of jouw connecties nieuwe potentiële kopers kennen.


U kunt niet meer reageren.