Links

Tips bij emigreren

Veel Nederlanders besluiten onverhoopt om te emigreren naar een ver oord, omdat ze klaar zijn met hun leventje hier. Ze willen zich ergens in de wijde wereld vestigen in de natuur, of juist in een drukke stad als New York. Al deze verhuizingen hebben een ding gemeen. Ze vereisen een hoop voorbereidingen.

Sociale voorbereidingen
Verhuizen naar zwedenWanneer je weggaat uit je vertrouwde omgeving dus je ‘comfortzone’, laat je een hoop mensen achter. Bijvoorbeeld Verhuizen naar Zweden, of Canada of andere verre landen zorgen ervoor dat je de mensen die je dierbaar bent, waarschijnlijk een stuk minder vaak of zelfs helemaal niet meer gaat zien. Daarom is het van belang dat je deze mensen laat weten dat je gaat verhuizen, het liefst nog voordat je weg bent. Zo kunnen ze op de manier die ze zelf willen afscheid van je nemen. Een verhuiskaartje kan in dit geval erg nuttig zijn. Uit gewoonte worden deze in Nederland pas verzonden nadat er verhuisd is. Wanneer je gaat emigreren is dit handig om vooraf te regelen, zodat je deze boodschap kan combineren met een uitnodiging voor een afscheidsfeestje.

Financieel
Het financiële plaatje moet wel kloppen wanneer je emigreert. Ten eerste mag je niet in de schuldsanering zitten. Wanneer dit het geval is, ben je verplicht om in Nederland te blijven wonen, gedurende de regeling. Vervolgens moet er ook gekeken worden naar hypotheekregelingen in het desbetreffende land. Wanneer je inkomen vanuit Nederland blijft komen is het lastig om een hypotheek in een ander land te nemen.

 

De afbeelding is niet van dit blog. De bron is gelinkt aan de afbeelding.


U kunt niet meer reageren.