Links

Op kamers!

Van het dorp naar de stad om te studeren, te werken of gewoon van omgeving te veranderen. Voor de eerste keer op kamers kan best spannend zijn. Je moet alles zelf doen. Niemand meer die je vertelt wanneer je was gedaan moet worden, of wanneer de planten water moeten krijgen. Je kleding is op den duur allemaal vies en de plantjes beginnen een beetje sipjes te hangen. 

Op dat moment begin je door te krijgen hoe het grote-mensen-leven werkt. Je moet zelf wat doen om het huishouden een beetje draaiende te houden. Natuurlijk kan je je was nog naar je ouder(s) brengen, maar het moet toch echt in die grote tas mee de trein in. Als je dat vergeet zit je wéér een week zonder schoon wasgoed. Tijd om meer verantwoordelijkheid te nemen dus.

Schoonmaken hoort er ook bij. Sommige mensen hebben in het huis waar ze met hun ouder(s) woonden vast wel is iets schoon moeten maken. De afwas doen, of stofzuigen. Maar de ramen lappen en de wc schoonmaken? Ook dit gebeurden regelmatig, ook al zag je dit niet altijd gebeuren. Dit moet je als je op kamers woont ook allemaal zelf doen. Er is niet per se een stelregel over hoe vaak je dit soort dingen moet doen. Het ligt er natuurlijk aan met hoe veel mensen je in huis woont en of er veel mensen over de vloer komen. Hoe meer mensen, hoe regelmatiger het moet gebeuren natuurlijk.

Als je in het begin op kamers woont, is het niet heel gek dat je nog niet weet hoe alles werkt, of wanneer je wat moet doen. In het begin is het best mogelijk dingen heel vies worden, tot je het toch echt moet gaan schoonmaken. Hierdoor ontwikkel je een schoonmaakrooster. De dag dat je in een huishoudprinses verandert zal niet zijn als je er net woont, maar dat komt echt wel.

 


U kunt niet meer reageren.