Links

Nu een huis kopen?

Het kopen van een huis, en zeker het kopen van een eerste huis, is een grote stap voor veel mensen. Een hypotheek regelen, hoe veel spaargeld wordt er in gelegd en gaan we nog iets verbouwen? En dan nog de vraag of het nu gunstig is om te verkopen. 

De woningmarkt kan van het ene op het andere moment veranderen. Door invloeden zoals de financiële markt, een ontwikkeling wat plaatsvindt in een wijk en consumentenvertrouwen kunnen huizenprijzen binnen een jaar flink dalen of stijgen.

Zie een huis nooit alleen als een investering. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je er thuis voelt en langere tijd wilt wonen. Je weet van te voren ook niet of later het huis bij verkoop meer of minder gaat opbrengen dan dat je er voor betaald hebt.

Op het moment zijn de omstandigheden om te kopen aantrekkelijk. De hypotheekrente is laag en de huizenprijzen zijn de laatste tijd gedaald. Toch ligt het aan de plek waar je wat wilt kopen. De prijzen in de steden blijven stijgen, terwijl de prijzen in sommige landelijke gebieden dalen. Eén ding lijkt zeker, de hoge huizenprijzen en sterke stijgingen van de afgelopen jaren lijken verleden tijd.

 

 


U kunt niet meer reageren.