Links

Hoe verkoop ik mijn huis het snelst?

Soms ben je toe aan een nieuwe stap door een gezinsuitbreiding of misschien zijn juist de kinderen uit huis. Je wilt in ieder geval verhuizen. Het lastigste misschien wel aan verhuizen is je oude huis verkopen. Soms hebben mensen hun huis jaren te koop staan. Waar ligt dat aan? Aan de ligging? Het huis zelf? De inrichting?

Een huis verkopen is een vak apart. Hieronder staan een aantal tips die je kunt gebruiken voor het verkopen van je huis. Of je na het opvolgen van deze tips morgen je huis verkoopt? Geen idee, de huizenmarkt blijft zeer onvoorspelbaar maar aantrekkelijker voor een grotere doelgroep is het zeker.

1. Probeer je te verplaatsen in de koper. Zou jij op jouw eigen huis reageren? Kijk dan naar het totaal plaatje: is de prijs in verhouding met de ligging en de grootte? Door als een buitenstaander objectief het huis te bekijken kom je misschien tot beter inzichten!

2. Zorg dat je huis er neutraal uitziet. Hiermee wordt bedoeld dat je moet proberen het huis zo te presenteren dat je een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt. Het is logisch dat je je eigen huis heel leuk vindt maar grote kans dat niet iedereen vindt dat. Een goeie tip is om goed te kijken naar hoe bijvoorbeeld IKEA haar ruimtes inricht in de winkels; deze zijn zo ontworpen dat zo veel mogelijk mensen denken; wat prachtig! Dat wil ik ook.

3. Een flexibele makelaar is ook niet geheel onbelangrijk. Dit geldt ook voor overige externe instanties rondom de verhuizing. Controleer altijd prestaties en lees bijvoorbeeld ook ervaringen van andere mensen die eerder gingen verhuizen en hun huis verkochten.

4. Zorg dat de advertentie van het huis niks mankeert. Informatie volledig, goede foto’s (360 graden foto’s bijvoorbeeld) en de juiste contact gegevens. Zo maak je het voor de koper gemakkelijk en leuk om te reageren op de advertentie. Het belangrijkste is nog dat het aantrekkelijker is om op jouw advertentie te klikken.

5. De advertentie moet zo veel mogelijk gevonden worden. Je kan de advertentie delen op social media. Daar wordt veel meer gezocht dan je nu zou denken. Op elke site waar woningen aangeboden worden, moet jouw huis te koop staan! Op deze manier is het voor de consument heel makkelijk om jouw advertentie te vinden.

Natuurlijk hopen we zo snel mogelijk dat het huis verkocht is dat de ‘verhuisd!’-kaarten de deur uit gaan. Deze kan je naar eigen wens maken op http://www.verhuiskaartenmaken.com/


U kunt niet meer reageren.