Links

Handen uit de mouwen en zelf sjouwen.

Dus je hebt besloten zelf te verhuizen, omdat het nieuwe huis al duur genoeg is. De eerste stap is het telefoonboek er bij pakken en zorgen dat je er niet alleen voor staat. Maar wat volgt daarna, hoe kun je het beste voorbereiden op de doe-het-zelf verhuizing ?

Stap 1

Om te beginnen roept u een groepje vrienden en familie bijeen om te helpen, veel handen maakt licht werk! Maar niet te veel dan loop je elkaar alleen maar in de weg.

Stap 2

Huur een verhuiswagen, indien u geen vrachtwagenrijbewijs ( rijbewijs C ) bezit wordt het iets vaker op en neer rijden. De grootste bestelwagen of kleinste vrachtwagen, die u met het B rijbewijs mag besturen heeft een laadruimte van ongeveer 20-22 m3. Zo’n kleine vrachtwagen kost ongeveer 150 tot 200 euro per dag. De vrachtwagen van het verhuisbedrijf heeft ongeveer 50 m3 laadruimte, dat komt dus neer op dubbel zoveel rijden met uw gehuurde verhuiswagen.

Stap 3

Verhuisdozen, tape, kleden, spanbanden en gereedschap zijn belangrijk bij het verhuizen. U wilt niet dat de inboedel beschadigt tijdens de verhuizing en het als nog een dure aangelegenheid wordt. Zorg er dus voor dat u het juiste gereedschap heeft om meubels te demonteren indien nodig. Daarnaast zijn kleden handig zodat kostbare meubels tijdens het rijden niet beschadigen. Indien u een verzekering wilt tijdens de verhuizen is dat mogelijk. Als u al een inboedelverzekering heeft kan verhuizen binnen de verzekering vallen, dit is echter niet zeker dus controleer dit.

Stap 4

Eindelijk u gaat morgen verhuizen ! Wat moet er nog gebeuren voor morgen. Bekijk de weervoorspellingen zodat u kunt anticiperen op slecht weer. De door u ingeschakelde verhuizers gaan vandaag een grote krachtinspanning leveren voor het verhuizen van uw meubels. Zorg er dus voor dat de verhuizers genoeg te eten en te drinken krijgen. Wanneer u familie en vrienden vraagt zit er waarschijnlijk geen beloning in de vorm van euro’s aan vast. Daarom is het leuk om tijdens het verhuizen te zorgen voor een goede lunch en/of avondmaal en aan het einde van de dag een afsluitende borrel. Iedereen kijkt dan plezierig terug op de dag en vinden het geen probleem u nog eens te helpen als het huis tegenvalt.

Stap 5

U bent verhuisd, laat iedereen weten waar u woont. Maak een leuke foto van het nieuwe huis of gebruik een foto van de verhuisdag. Ga naar verhuiskaartenmaken.com en maak een verhuiskaart met uw nieuwe juweeltje op de voorkant of kies voor één van de andere ontwerpen.

Nu bent u helemaal klaar met verhuizen en is het tijd om te genieten van uw nieuwe woning!

Verhuisd


U kunt niet meer reageren.