Links

Emigreren naar het buitenland? doen!

Bij veel mensen schiet het door het hoofd om ooit naar het buitenland te verhuizen. Er veel twijfels en die zorgen ervoor dat veel mensen uiteindelijk niet gaan verhuizen. Mijn ouders hebben besloten om wel te gaan te verhuizen, naar Frankrijk. Ik was 4 jaar oud en mijn zusje 2 en dat leek de perfecte timing om te gaan. Daar geef ik ze gelijk in; als puber zou ik nooit mee zijn gegaan. Hieronder beschrijf ik een paar voordelen aan het wonen in Frankrijk die ik ervaren heb in het buitenland. 

Ten eerste heb ik de Franse taal uitstekend kunnen leren. Ik kreeg volle dagen les in deze extreem snel gesproken taal en leerde het daarom razend snel. Nadat ik dit een beetje onder de knie had kon ik beginnen met échte vriendjes en vriendinnetje maken. Dit deed ik voorheen door gebarentaal maar al snel slaagde ik erin om mee te doen met spelletjes en gesprekken. Dit brengt me naar de volgende voordeel; omgaan met mensen van een andere cultuur. Nu is Frankrijk niet zo heel verschillend van Nederland, toch zijn er een aantal verschillen. In Frankrijk heerst er een grote hiërarchie en toon je respect naar degenen die macht hebben (daar mag Nederland nog wat van leren…). In mijn geval was dit bijvoorbeeld leraar. Ik ben regelmatig als brutale Nederlander naar de directrice gestuurd om daar uit te leggen waarom ik door de uitleg aan het lachen of kletsen was.

Mijn derde eigen ervaren voordeel is: uit de comfortzone stappen. Ik voelde me ongelofelijk voor de leeuwen gegooid; ik kende de taal, mensen en regels niet en had geen idee wat ik moest doen. Toen ik merkte dat ik goede vriendinnetjes had gemaakt, het goed deed op school en naast school buiten aan het spelen was met de Franse buurtkinderen wist ik; het is me gelukt, ik heb er een thuis van gemaakt. Hedendaags heb ik hier  nog steeds profijt van, ik ben niet bang om de uitdaging aan te gaan.

Een ander voordeel is dat ik heb geleerd in Frankrijk wat hard werken is. Ik had schooldagen van 8:30 tot 16:30 en in de avonduren mocht ik gedichten uit mijn hoofd leren, geschiedenis leren (eerst het boek vertalen) en werkwoordspelling onder de knie krijgen. Bijna iedere ochtend werd er dan een paar kinderen uitgekozen om voor de klas het gedicht voor te dragen. Dit was altijd het engste moment op de dag, maar ook dit was een kwestie van uit je comfortzone stappen.

En stiekem was het geweldig om Disneyland bijna naast de deur te hebben en daar heel vaak te zijn geweest en te mogen genieten van het romantische Parijs. Het zijn 6 geweldige jaren geweest, ik zou het zo overdoen! Verhuizen naar het buitenland is inderdaad spannend, maar zeker de moeite waard.

Ook als je gaat emigreren, moet er aan je omgeving gemeld worden dat je bent verhuisd. Stuur daarom een kaartje via KaartopMaat.nl. Deze kun je snel en gemakkelijk persoonlijk bewerken! 

2015-10-06 14_30_34-card             2015-10-06 14_31_36-card     2015-10-06 14_32_36-card


U kunt niet meer reageren.