Links

De aannemer inschakelen of zelf verbouwen ?

Wanneer je een huis koopt moet er bijna altijd wel iets worden verbouwd. Soms is er enkel een likje verf nodig, dat kan je natuurlijk makkelijk zelf doen. Maar een groot deel van de aangekochte huizen heeft heel wat verbouwing nodig om het naar jouw wensen te maken. Doe je het zelf of schakel je een aannemer in?

Met beide keuzes komen veel voor- en nadelen, het is dus belangrijk om de keuze goed te overwegen. Neem rustig de tijd en maak een lijstje voor je zelf met plus- en minpunten voor beide opties.

Zelf verbouwen is een ervaring op zich maar het vereist heel veel tijd en zal de nodige stress opleveren. Veel starters zijn onervaren en weten net hoe ze een peertje moet vervangen. Lees je daarom goed in voor dat je begint met verbouwen en vraag vrienden en familie hoe zij het verbouwen hebben aangepakt.
Als je er voor kiest zelf te verbouwen hoef je niet alles helemaal zelf te doen. Sterker nog, sommige dingen moet je gewoon uitbesteden, een slecht afgewerkt huis is half werk en daar wordt niemand blij van.

Toch maar vertrouwd de aannemer er bij halen? Dit kost je in ieder geval veel minder tijd dan zelf verbouwen, maar wel meer geld. Zorg voor duidelijk afspraken met de aannemer om onduidelijkheden te vermijden.
Polen en Hongaren zijn in de regel goedkoper dan Nederlandse werklieden. Maar pas op, goedkoop is duur koop. Communiceren met een Pools sprekende timmerman is heel lastig, kies een Nederlandse bedrijf dat werkt met Poolse of Hongaarse werknemers. Dan heb je de zekerheid van een Nederlands bedrijf en een voordelig uurloon voor de timmerman of stukadoor.

Zelf verbouwen is een bijzonder en leuke ervaring, maar kost wel veel tijd. Indien je toch kiest voor de aannemer ben je verzekerd van gemak en een dosis ervaring.
Bij verhuiskaartenmaken.com hebben we twee opties, kies één van de vele designs of bouw een eigen kaartje. Ga naar verhuiskaartmaken.com en bestel jouw verhuiskaarten !

 

Verhuiskaarten


U kunt niet meer reageren.