Links

Verhuiskaarten maken weblog

Welkom op deze Verhuiskaarten maken weblog. Laat familie en vrienden weten dat je gaat verhuizen! Laat je hier inspireren voor het mooiste verhuiskaartje.

Heb je nog leuke ideeën waar we over kunnen schrijven, feedback, tips, suggesties of linkruil? Laat het ons weten via het speciale feedback formulier.
.

Do it yourself tips

Je hebt de stap genomen om te verhuizen, alles is geregeld en alle grote meubels staan op hun plek in je nieuwe huisje. Tijd om te decoreren! Een huis wordt pas je thuis als je er persoonlijke dingen in zet. Potjes, plantjes, foto’s, tafeltjes en ga zo maar door!

We weten allemaal dat een huis inrichten niet goedkoop is, maar hier is nu een oplossing voor, namelijk: Do It Yourself. Waarom duur kopen als je het net zo makkelijk zelf kan maken tegen een kleiner prijsje? Bovendien is het na een stressperiode door de verhuizing misschien wel goed om even je hoofd leeg te maken en lekker creatief bezig te zijn.

Het is ook erg leuk om hier samen met je partner of kinderen mee aan de slag te gaan. Zo heb je lekker quality time én heb je ook nog iets unieks gemaakt!

Hieronder een tip om je op gang te helpen. Veel succes!

 

Tip 1: Personaliseer een LACK tafeltje van de IKEA

Je kent het wel; het beroemde tafeltje voor zo’n 5 euro bij de IKEA. Menig mens heeft deze wel in huis, in huis gehad of gezien bij een kennis. Maar het is tijd om dit tafeltje op te fleuren.

Stickers
Simpel en snel; plak stickers! Je hebt tegenwoordig bij de IKEA stickers van bloemen in sillhouetvorm die je op onder andere deuren, kasten en dus ook op tafels kunt plakken. Je kunt ook 1 groot vel plakken zodat je tafel in het geheel een mooi printje krijgt.

Glas
Een glasplaat op je tafel oogt al gelijk wat luxer. Je kunt zo ook foto’s of zelfs boeken onder het glas zetten voor een persoonlijke touch.

 

Tafelhoekjes
Wil jij je tafel mooi maken, maar op een subtiele manier? Dan zijn tafelhoekjes misschien wel dé oplossing. Je kunt ze tegenwoordig halen in alle soorten én kosten ze niet veel. Wellicht zijn geelkoperen hoekjes een idee!

 

Kijk op www.kaartopmaat.nl en stuur een leuk verhuiskaartje naar al je vrienden en familie!

Jouw nieuwe droomhuis

De knoop is doorgehakt, je gaat verhuizen! Een drukke periode breekt aan. Ga je nog iets verbouwen? Of alleen maar kleine klusjes opknappen zoals schilderen en behangen? Of wil je een nieuwe keuken of  aanbouw? En is alles bij de bank al rond? 

Voor de meeste mensen niet iets om naar uit te kijken. De periode vanaf het moment dat je besluit te verhuizen tot het moment dat je daadwerkelijk in je nieuwe huis zit en alles in uitgepakt. Vaak duurt het verhuizen en alles er om heen, langer dan gepland en kost het nét iets mee dan begroot. Maar het is ook een periode waar veel goede dingen gebeuren. Je maakt een nieuwe start op een nieuwe plek en krijgt vaak meer ruimte.

Het is ook een mooie mogelijkheid om allemaal oude spullen weg te gooien en kleding en schoenen uit te zoeken. Iedereen heeft spullen in de kast hangen die al jaren niet zijn gedragen. En waarom zou je al deze spullen mee nemen naar je nieuwe huis? Dit neemt alleen maar ruimte in. Lijkt het je niet heerlijk om zonder troep te beginnen je nieuwe huis?

En na deze turbulente periode zit je er, jouw droomhuis! Tijd om vrienden en familie in te lichten en iedereen uit te nodigen om te komen kijken naar jouw nieuwe paleisje. Hier vindt je de leukste kaarten om dit te doen!

Vier verschillende verhuiskaarten van verhuiskaartenmaken.com

Vier verschillende verhuiskaarten van verhuiskaartenmaken.com

 

Op kamers!

Van het dorp naar de stad om te studeren, te werken of gewoon van omgeving te veranderen. Voor de eerste keer op kamers kan best spannend zijn. Je moet alles zelf doen. Niemand meer die je vertelt wanneer je was gedaan moet worden, of wanneer de planten water moeten krijgen. Je kleding is op den duur allemaal vies en de plantjes beginnen een beetje sipjes te hangen. 

Op dat moment begin je door te krijgen hoe het grote-mensen-leven werkt. Je moet zelf wat doen om het huishouden een beetje draaiende te houden. Natuurlijk kan je je was nog naar je ouder(s) brengen, maar het moet toch echt in die grote tas mee de trein in. Als je dat vergeet zit je wéér een week zonder schoon wasgoed. Tijd om meer verantwoordelijkheid te nemen dus.

Schoonmaken hoort er ook bij. Sommige mensen hebben in het huis waar ze met hun ouder(s) woonden vast wel is iets schoon moeten maken. De afwas doen, of stofzuigen. Maar de ramen lappen en de wc schoonmaken? Ook dit gebeurden regelmatig, ook al zag je dit niet altijd gebeuren. Dit moet je als je op kamers woont ook allemaal zelf doen. Er is niet per se een stelregel over hoe vaak je dit soort dingen moet doen. Het ligt er natuurlijk aan met hoe veel mensen je in huis woont en of er veel mensen over de vloer komen. Hoe meer mensen, hoe regelmatiger het moet gebeuren natuurlijk.

Als je in het begin op kamers woont, is het niet heel gek dat je nog niet weet hoe alles werkt, of wanneer je wat moet doen. In het begin is het best mogelijk dingen heel vies worden, tot je het toch echt moet gaan schoonmaken. Hierdoor ontwikkel je een schoonmaakrooster. De dag dat je in een huishoudprinses verandert zal niet zijn als je er net woont, maar dat komt echt wel.

 

Isoleren? Hoe pak ik dat aan?

Nu het kouder wordt gaan ook de radiatoren weer aan. Het zou prettig zijn als de warmte die de radiator geeft, dan ook lang binnen blijft hangen om hoge stookkosten tegen te gaan. En het is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. 

Niet elk huis is goed geïsoleerd. Vooral oude huizen zijn slecht geïsoleerd, waardoor het kan tochten en snel warmte kan verliezen via ramen, buitenmuren en het dak. Isolatie is niet alleen spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Met kleine dingen kun je beetje bij beetje je huis isoleren.

Isolatie leidingen: 
Met schuimhoesjes is het mogelijk leidingen te isoleren waar warm water door heen loopt. Hierdoor koelt het warme water minder snel af en scheelt dit weer verwarmen.

Schoorsteen: 
Een open haard is sfeervol én is natuurlijk heel warm als deze wordt aangezet. Maar als de open haard uit is verlies je er alleen maar warmte door. Sluit de open haard af met een tochtklep en bespaar veel stookkosten.

Gordijnen: 
Iets simpels als goed aansluitende gordijnen voorkomt al dat er warmte wordt verloren. Zorg wel dat de gordijnen op de vensterbanken vallen en dat ze niet voor radiatoren hangen.

Tochtstrips: 
Het aanbrengen van tochtstrips voor kieren onder ramen en deuren is goedkoop, makkelijk maar o zo effectief. Het kan ruim 50 kubieke meter gas per jaar besparen.

Radiatorfolie: 
Reflecterende folie achter radiatoren is een must. Zo verdwijnt de warmte niet in de muur en wordt het ‘teruggekaatst’ de woonruimte in.

Mocht het geld en de tijd beschikbaar zijn, is het verstandig om te investeren in isolatie zoals spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Dit is een eenmalige investering, maar in de toekomst is heel duidelijk het verschil te zien in de huidige energierekeningen en degene na het isoleren.

country-house-540796_1920

Nu een huis kopen?

Het kopen van een huis, en zeker het kopen van een eerste huis, is een grote stap voor veel mensen. Een hypotheek regelen, hoe veel spaargeld wordt er in gelegd en gaan we nog iets verbouwen? En dan nog de vraag of het nu gunstig is om te verkopen. 

De woningmarkt kan van het ene op het andere moment veranderen. Door invloeden zoals de financiële markt, een ontwikkeling wat plaatsvindt in een wijk en consumentenvertrouwen kunnen huizenprijzen binnen een jaar flink dalen of stijgen.

Zie een huis nooit alleen als een investering. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je er thuis voelt en langere tijd wilt wonen. Je weet van te voren ook niet of later het huis bij verkoop meer of minder gaat opbrengen dan dat je er voor betaald hebt.

Op het moment zijn de omstandigheden om te kopen aantrekkelijk. De hypotheekrente is laag en de huizenprijzen zijn de laatste tijd gedaald. Toch ligt het aan de plek waar je wat wilt kopen. De prijzen in de steden blijven stijgen, terwijl de prijzen in sommige landelijke gebieden dalen. Eén ding lijkt zeker, de hoge huizenprijzen en sterke stijgingen van de afgelopen jaren lijken verleden tijd.

 

 

Verhuisdozen inpaktips!

Het erge van verhuizen is het inpakken van verhuisdozen. Overal duiken spullen op die nergens meer bij passen! Om het inpakken van de verhuisdozen wat makkelijker te maken hebben we wat tips op een rijtje gezet.

Schaf genoeg verhuisdozen aan
Zorg ervoor dat je voldoende verhuisdozen hebt. Een verhuisservice kan je helpen bij het bepalen van hoeveel dozen je nodig hebt. Het is niet fijn wanneer je bijna klaar bent met alles inpakken je erachter komt dat de verhuisdozen op zijn! Liever te veel dozen dan te weinig. Heb je toch te weinig dozen? Ga dan naar de supermarkt en vraag hier om wat stevige dozen.
Wat wel heel belangrijk is: tape de dozen aan de onderkant dicht. Dit zorgt voor extra stevigheid!

Kamer voor kamer
Het is handig om alle spullen kamer voor kamer in te pakken. Schrijf op de doos in welke kamer de spullen komen te staan en wat voor spullen het zijn. Bijvoorbeeld: DVD’s Woonkamer. Hierdoor houd je het overzichtelijk. Wil je niet per doos opschrijven voor welke kamer het is? Maak een lijst en geef op deze lijst elke kamer een nummer. Schrijf dan het nummer van de kamer op de doos! Zo houd je het toch nog overzichtelijk.

Niet te zwaar tillen
Doe de zware spullen in een kleiner doosje. Hiermee voorkom je dat de doos te zwaar wordt. Wanneer een verhuisdoos 20 kilogram weegt is dit nog te tillen. Veel zwaarder moet het niet worden! Zorg er ook voor dat de verhuisdozen niet te vol zijn en dat ze zonder te veel moeite gesloten kunnen worden.

Breekbare spullen

Je zou denken dat iedereen daar altijd wel aan denkt… toch vergist men zich daarin! Vaak kom je tijdens het inpakken erachter dat er veel meer spullen breekbaar zijn dan jullie ingeschat hadden. Zorg voor genoeg materiaal om deze spullen heel te laten vervoeren naar je nieuwe woning; stevige papier, bubbeltjesplastic of doosjes. Dit voorkomt onaangename verassingen bij het uitpakken!

Ook posters kun je het best niet overlaten aan de verhuizers. Rol ze zelf weer op en berg goed op in een koker.

Heb je alle dozen al ingepakt en is het tijd om aan iedereen het nieuwe adres te vermelden? Maak je verhuiskaarten helemaal zelf op verhuiskaartenmaken.com

Emigreren naar het buitenland? doen!

Bij veel mensen schiet het door het hoofd om ooit naar het buitenland te verhuizen. Er veel twijfels en die zorgen ervoor dat veel mensen uiteindelijk niet gaan verhuizen. Mijn ouders hebben besloten om wel te gaan te verhuizen, naar Frankrijk. Ik was 4 jaar oud en mijn zusje 2 en dat leek de perfecte timing om te gaan. Daar geef ik ze gelijk in; als puber zou ik nooit mee zijn gegaan. Hieronder beschrijf ik een paar voordelen aan het wonen in Frankrijk die ik ervaren heb in het buitenland. 

Ten eerste heb ik de Franse taal uitstekend kunnen leren. Ik kreeg volle dagen les in deze extreem snel gesproken taal en leerde het daarom razend snel. Nadat ik dit een beetje onder de knie had kon ik beginnen met échte vriendjes en vriendinnetje maken. Dit deed ik voorheen door gebarentaal maar al snel slaagde ik erin om mee te doen met spelletjes en gesprekken. Dit brengt me naar de volgende voordeel; omgaan met mensen van een andere cultuur. Nu is Frankrijk niet zo heel verschillend van Nederland, toch zijn er een aantal verschillen. In Frankrijk heerst er een grote hiërarchie en toon je respect naar degenen die macht hebben (daar mag Nederland nog wat van leren…). In mijn geval was dit bijvoorbeeld leraar. Ik ben regelmatig als brutale Nederlander naar de directrice gestuurd om daar uit te leggen waarom ik door de uitleg aan het lachen of kletsen was.

Mijn derde eigen ervaren voordeel is: uit de comfortzone stappen. Ik voelde me ongelofelijk voor de leeuwen gegooid; ik kende de taal, mensen en regels niet en had geen idee wat ik moest doen. Toen ik merkte dat ik goede vriendinnetjes had gemaakt, het goed deed op school en naast school buiten aan het spelen was met de Franse buurtkinderen wist ik; het is me gelukt, ik heb er een thuis van gemaakt. Hedendaags heb ik hier  nog steeds profijt van, ik ben niet bang om de uitdaging aan te gaan.

Een ander voordeel is dat ik heb geleerd in Frankrijk wat hard werken is. Ik had schooldagen van 8:30 tot 16:30 en in de avonduren mocht ik gedichten uit mijn hoofd leren, geschiedenis leren (eerst het boek vertalen) en werkwoordspelling onder de knie krijgen. Bijna iedere ochtend werd er dan een paar kinderen uitgekozen om voor de klas het gedicht voor te dragen. Dit was altijd het engste moment op de dag, maar ook dit was een kwestie van uit je comfortzone stappen.

En stiekem was het geweldig om Disneyland bijna naast de deur te hebben en daar heel vaak te zijn geweest en te mogen genieten van het romantische Parijs. Het zijn 6 geweldige jaren geweest, ik zou het zo overdoen! Verhuizen naar het buitenland is inderdaad spannend, maar zeker de moeite waard.

Ook als je gaat emigreren, moet er aan je omgeving gemeld worden dat je bent verhuisd. Stuur daarom een kaartje via KaartopMaat.nl. Deze kun je snel en gemakkelijk persoonlijk bewerken! 

2015-10-06 14_30_34-card             2015-10-06 14_31_36-card     2015-10-06 14_32_36-card

Hoe verkoop ik mijn huis het snelst?

Soms ben je toe aan een nieuwe stap door een gezinsuitbreiding of misschien zijn juist de kinderen uit huis. Je wilt in ieder geval verhuizen. Het lastigste misschien wel aan verhuizen is je oude huis verkopen. Soms hebben mensen hun huis jaren te koop staan. Waar ligt dat aan? Aan de ligging? Het huis zelf? De inrichting?

Een huis verkopen is een vak apart. Hieronder staan een aantal tips die je kunt gebruiken voor het verkopen van je huis. Of je na het opvolgen van deze tips morgen je huis verkoopt? Geen idee, de huizenmarkt blijft zeer onvoorspelbaar maar aantrekkelijker voor een grotere doelgroep is het zeker.

1. Probeer je te verplaatsen in de koper. Zou jij op jouw eigen huis reageren? Kijk dan naar het totaal plaatje: is de prijs in verhouding met de ligging en de grootte? Door als een buitenstaander objectief het huis te bekijken kom je misschien tot beter inzichten!

2. Zorg dat je huis er neutraal uitziet. Hiermee wordt bedoeld dat je moet proberen het huis zo te presenteren dat je een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt. Het is logisch dat je je eigen huis heel leuk vindt maar grote kans dat niet iedereen vindt dat. Een goeie tip is om goed te kijken naar hoe bijvoorbeeld IKEA haar ruimtes inricht in de winkels; deze zijn zo ontworpen dat zo veel mogelijk mensen denken; wat prachtig! Dat wil ik ook.

3. Een flexibele makelaar is ook niet geheel onbelangrijk. Dit geldt ook voor overige externe instanties rondom de verhuizing. Controleer altijd prestaties en lees bijvoorbeeld ook ervaringen van andere mensen die eerder gingen verhuizen en hun huis verkochten.

4. Zorg dat de advertentie van het huis niks mankeert. Informatie volledig, goede foto’s (360 graden foto’s bijvoorbeeld) en de juiste contact gegevens. Zo maak je het voor de koper gemakkelijk en leuk om te reageren op de advertentie. Het belangrijkste is nog dat het aantrekkelijker is om op jouw advertentie te klikken.

5. De advertentie moet zo veel mogelijk gevonden worden. Je kan de advertentie delen op social media. Daar wordt veel meer gezocht dan je nu zou denken. Op elke site waar woningen aangeboden worden, moet jouw huis te koop staan! Op deze manier is het voor de consument heel makkelijk om jouw advertentie te vinden.

Natuurlijk hopen we zo snel mogelijk dat het huis verkocht is dat de ‘verhuisd!’-kaarten de deur uit gaan. Deze kan je naar eigen wens maken op http://www.verhuiskaartenmaken.com/

Van het dorp naar de stad

Dus je hebt besloten om te verhuizen naar een grotere stad? Weg uit het je geboortedorp dat toch wel heel erg aan het vergrijzen is? Dit zijn de grootste voordelen van wonen in een grote stad.

Voortaan verplaats jij jezelf op twee wielen in plaats van vier. Je te fiets verplaatsen in de grote stad is gewoon tien keer handiger. Jullie of jij kunnen de auto de deur uit doen, voortaan goedkoop en sportief met de fiets. Er zijn ook heel veel mogelijkheden om je auto te delen met buurtgenoten, goedkoop en toch vrij om overal naar toe te gaan.

Gezellige dagtripjes naar een concert of gratis evenement in de stad, dit veel toegankelijker. Alles zit om de hoek en je hoeft niet een uur in de auto te zitten voordat je eindelijk eens op de plek van bestemming bent. Een stad biedt veel variatie en mogelijkheden, je hoeft dus niet elke week in de zelfde kroeg te zitten.

Elk nadeel heeft zijn voordeel, je gaat kleiner wonen omdat er in de stad nou eenmaal niet zoveel ruimte is, maar dit betekent ook minder onderhoud aan huis en tuin. Dus weer meer tijd voor die leuke dagtripjes.

Veel mensen, dus veel werkgelegenheid. Je kunt je zelf flexibel opstellen op de arbeidsmarkt doordat je geen lange reistijden meer hebt. Van hot naar her op je tweewieler.

Natuurlijk zijn er ook nadelen en nog veel meer voordelen. Je moet er van houden, maar de stad brengt veel leven en gezelligheid met zich mee.
Nodig vrienden en familie uit in jouw nieuwe stulpje in de stad. En wie weet worden zij ook verleidt door de voordelen van de stad. Bestel je verhuiskaartjes bij verhuiskaartenmaken.com en laat iedereen het weten !

verhuiskaart14 verhuiskaart19

Afscheid nemen van je buren

Sommige mensen zijn dolblij om eindelijk weg te zijn van hun buren. Als je last hebt gehad van harde muziek of schreeuwende kinderen, dan voel je je niet verplicht om te zwaaien als je voor de laatste keer je oprit afrijd. Maar wat nou als je wel hele lieve buren hebt, die af en toe wat eten komen brengen en een gezellig praatje houden? Hoe neem je afscheid van iemand die soms op je kind past? Je noemt ze geen buren meer, maar Verhuiskaart vrienden. ‘Dag’ zeggen is dus niet genoeg.

Je hoeft ook weer niet veel geld uit te geven om je buren te laten weten dat je ze gaat missen. Je kunt een leuk kaartje versturen. Op de kaart kun je schrijven dat je ze heel erg waardeert en noem hiervoor ook specifieke momenten. Dit is iets dat hun hart zal raken.